top of page

(VERBOUW) PLANNEN?

Een leuk klusproject op het oog ( of misschien in de verkoop?)

 

Hartstikke leuk, zo'n klusproject.

Zelf heb ik er inmiddels al drie achter de rug en kijk met veel plezier terug naar deze grondige verbouwingen.

Alles valt en staat met een goed doordacht plan (tekening/ontwerp) en een goede bouwkundige inschatting van de staat waarin het pand zich bevindt.

Het vergt vaak een hoop inbeeldingsvermogen om 'door' de huidige situatie heen te kijken om de potentie van het pand te zien en de afgelopen jaren heb ik door middel van heldere tekeningen en 3d-modellen meerdere malen mensen 'over de streep' getrokken om grootschalig te gaan verbouwen.

Ook voor iemand die zo'n klusproject in de verkoop heeft, is het vaak van grote waarde om iets van de beschikbare potentie van het pand te kunnen laten zien aan een toekomstig eigenaar.

 

Wat zijn de basis voorwaarden voordat je aan zo'n klusproject gaat beginnen?

 

– tekening van de bestaande situatie ( aan de hand van bijvoorbeeld een inmeting),

– tekening van de nieuwe / wenselijke situatie ( incl. 3d-model indien gewenst),

– een raming van de bouwkosten om te bekijken of dit past binnen het budget,

– inventarisatie of e.a. middels een (bouw)vergunning moet worden aangevraagd,

– een planning. Niet alleen wat betreft de bouwvolgorde, maar ook van de                        werkzaamheden die u makkelijk zelf zou kunnen doen.

 

“Investeringskosten?”

 

€ 0,-- !

 

Dit blijkt altijd een lastig onderwerp tijdens een gesprek rondom zo'n klusproject. Vaak is het namelijk helemaal nog niet zeker of het project ook daadwerkelijk gerealiseerd zal gaan worden. U gaat tenslotte pas tot de aanschaf van het pand (en dus ook het klusproject) over, als u alles goed heeft onderzocht en u weet of het binnen uw budget past.

Vaak maak ik dan ook de afspraak dat er pas betaald hoeft te worden als het klusproject doorgaat, of als het pand/klusproject wordt verkocht.

Dit betekent op voorhand dus alleen een investering van mijn kant !

 

'Wat gaat je dit uiteindelijk kosten?”

 

Dat is geheel afhankelijk van de grootte van het project en je wensen. Dit varieert nogal, maar ik hanteer vaak een richtprijs van €1000,-- (ca. € 2500,-- voor een grote/rigoreuze verbouwing )

 

Dus: heeft u een klusproject 'op het oog' / in de verkoop –-> neem contact met me op en we gaan kijken wat haalbaar is !

 

Ido

bottom of page